Bogat sadržaj i  raznovrsna tematska struktura karakterišu pedeseti broj Kolašinskih novosti. Na naslovnoj strani glasila koje uspješno doprinosi afirmaciji  Kolašina, tog prepoznatog kulturnog i turističkog kraja sjevera zemlje je podsjećanje da se ove 2020. godine navršilo punih deset godina od kako se štampaju Kolašinske novosti. Godišnjica koja i hrabri i obavezuje uređivački odbor novina.

Pogled na naslovnu stranu, osim malog jubileja novina ukazuje na pravac kojim je opredijeljen dalji put Kolašina.

Čitaoci su u prilici da pročitaju kako je u doba korone obilježen 13. jul, koje su vječne trinaestojulske poruke za vječnu Crnu Goru i šta je u odvojenim posjetama poručeno u Kolašinu prilikom dolaska premijera Duška Markovića i potpredsjednika vlade Milutina Simovića.

Pregled aktivnosti lokalne samouprave između dva broja obilježava nastavak uređenja puteva i gradskih saobraćajnica i održavanje brojnih radionica.

Aktivnosti zaposlenih u Domu zdravlja, pored borbe sa pandemijom virusa korona, obilježene su preventivnim pregledima na katunima i potpisivanjem ugovora sa kompanijom Novartis za donaciju opreme vrijedne 15 000 eura.

U Kolašinskim novostima i zapisi sa kulturnih dešavanja i tekstovi posvećeni kulturi sjećanja na Omladinsku radnu brigadu “Veljko Vlahović“, autora Dragana Mitova Đurovića, doc. dr Boža Vukovića u tekstu mr Irene Ivanović pod nazivom „Ljekar svih ljekara“ , i prof. dr Draška Došljaka koji prikazuje zbornik radova posvećenog pjesniku Blažu Šćepanoviću. Kolašinske novosti donose i književni portret Bogića Rakočevića, pjesme Donke Marković Montenegrine a tu je još jedna od zanimljivih priča dr Mihaila Čabarkape pod naslovom Slika.

Uz stalnu rubriku koju potpisuje Obren Vlahović ovoga puta o ekologiji u vrijeme pandemije u Kolašinskim novostima i o ponudi Kolašina u oblasti sportskog turizma.

Izdavač Kolašinskih novosti, uz podršku Ministarstva kulture je Lider mont media iz Kolašina.

Piše: R.K.N