Kako je saopšteno iz fondacije Kreativne žene, Mojkovac je jedan od gradova u Crnoj Gori koji je imao priliku da u sklopu projekta Art weekend/ umjetnički vikend ugosti ove darovite žene.

“Umjetnički vikend fokusiran je na interaktivni rad sa djecom kroz upoznavanje sa umjetničkim formama na neformalan i kreativan način učenja i igranja. Umjetnički profesionalci različitih umjetnosti – muzika, pozorište, film / fotografija, likovna / vizuelna umjetnost – radili su sa djecom na kreativnoj radionici”, saopšteno je iz Fondacije.

Radionice su posvećene razvoju i motivaciji kreativnog mišljenja kod djece, oslobađanju njihove kreativnosti i oslobađanju od stresa.

Žene iz Fondacije -Kreativne žene, pored radionice i druženja poklonile su djeci i 20 tablet uređaja, saopšteno je iz te fondacije.

“Kreativnost nije jedina misija kojom se ova grupa žena bavi, darujući djeci iz ruralnih zajednica tablete, pokazale su humanost. Zahvaljujući Fondaciji Kreativne žene Crne Gore 20 mališana je uključeno u virtuelni svijet današnjice”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: CDM