U organizaciji Umjetničke galerije „Vitomir Srbljanović“ u Pljevljima otvorena je izložba radova akademskog slikara mr Mladena Blaževića. Pljevaljska likovna publika i brojni posjetioci iz Mojkovca koji su ovom prilikom došli mogli su da pogledaju  65 radova, 48 crteža i 17 slika ovog poznatog crnogorskog slikara.

Blaževićeve “geometrijske figure”

Crnogorski slikar mr Mladen Blažević završio je Srednju umjetničku školu „Petar Lubarda“ na Cetinju 1995. Godine. Diplomirao je na FLU Cetinje u klasi prof. Branislava Sekulića 2000. Trenutno je na doktorskim studijama na FSU  Beograd, gdje mu je mentor prof. Saša Filipović.

Geometrijski kolorit

Imao je dvanaest samostalnih izložbi u Crnoj Gori i učesnik kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada a radi u Centru za kulturu „Nenad Rakočević“ Mojkovac kao urednik likovnog programa.

Otvaranje izložbe

Posjetiocima se obratio i autor. O postavci mr Mladena Blaževića govorio je Belis Pojatić dok je izložbu otvorila Emina Selihović, sekretarka sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja.

Piše: N. Braunović