Kakva je atmosfera u Glavnom gradu i da li građani i građanke željno iščekuju Osmi mart. Pitali smo ih da li će koronavirus uticati na proslavu tog praznika i kako će ga obilježiti. Evo šta kažu pripadnici muške populacije.

„Svake godine supruga i ja obilježimo Osmi mart. Napraviću vjerovatno jedan fini ručak, kupiću neki cvijet”, poručio je jedan od anketiranih.

„Svake godine normalno obilježavam. Kupim neki cvijet ili dam novac supruzi da ona kupi šta želi. Svim ženama u Crnoj Gori želim dobro zdravlje i što prije da izađemo iz epidemija koronavirusa”, kazao je jedan Podgoričanin.

Međutim, ima i onih koji misle da nijesu samo žene te kojima treba čestitati praznik. Evo i zašto.

„Htio bih da čestitam muškarcima koji svaki dan obilježavaju Osmi mart. Žene treba da se zahvale takvim muškarcima, a ne obratno. Supruga i ja ćemo preskočiti formalnosti. Ona će napraviti ručak, posvetićemo se jedno drugom i to je to”, rekao je građanin.

Da je ženama pametnije poklanjati pažnju tokom čitave godine, a ne samo 24 sata, uvjeren je jedan od ispitanika.

„Nikakav poseban dan. Žene treba da imaju zadovoljstvo i pruženu ljubav svaki dan, a ne samo taj jedan”.

A evo šta kažu pripadnice ljepšeg pola na pitanje kako će i da li će proslaviti Osmi mart.

„Nadam se da hoću kući, jer nema nigdje da se izađe, nema ništa”, kazala je Podgoričanka.

„Dođu mi unučad, djeca, donesu malo cvijeća i to je to. Prebolovali su koronu pa se manje plaše da dođu kod babe”, rekla je jedna od anketiranih.

Druga dodaje: „Ja ne obilježavam. Moji unučići, snahe, sinovi kupe poklone, ništa posebno ne obilježavamo. Moramo se pridržavati mjera. Ne možemo se okupljati kao što smo navikli.
A ima i onih koji ne vide nikakav značaj u Osmom martu.

„Nema to znamenitosti neke. Epidemija je nešto drugo, a ovo nešto drugo. Ne mora sve da se veže za epidemiju”, odgovor je na pitanje da li koronavirus utiče na obilježavanje Dana žena.

„Neću ove godine ništa obilježavati. Šta je Osmi mart? Koji je to datum?  Zašto je značajan?”, pitao se jedan građanin Podgorice.

Izvor: mediabiro