Ministarka Javne uprave  Suzana Pribilović sa saradnicima boravila je u radnoj posjeti Opštini Mojkovac. Tom prilikom sa predsjednikom opštine Rankom Mišnićem i predsjednikom Skupštine Dragomirom Mrdakom razgovarano je o predstojećim izazovima kada je u pitanju reforma  javne uprave sa akcentom na unaprijeđenju pružanja elektronskih usluga građanima i drugim aktuelnim pitanjima i projektima Opštine Mojkovac.

Ministarka Pribilović je kazala da je Opština Mojkovac unaprijedila kvalitet svog rada, stvorila uslove za bolji kvalitet života građana i da u narednom periodu treba raditi na unaprijeđenju lokalne samouprave da bude još bolji servis građana.

„U ostvarivanju ovog cilja moramo zajednički usmjeriti aktivnosti za dobrobit građana. Opštini Mojkovac će uvijek biti otvorena vrata Ministarstva javne uprave i daćemo punu podrška u pogledu uspostavljanja uprave okrenute ka građaninu“, istakla je Pribilović.

Sa radnog sastanka u Mojkovcu

Predsjednik opštine Ranko Mišnić je upoznao ministarku sa aktuelnim razvojnim projektima i budućim planovima i istakao da je ova posjeta značajna za Opštinu Mojkovac zbog razmjene iskustava o novim zakonskim rješenjima i preporukama koje treba sprovoditi na lokalnom nivou.

„Dajemo sve od sebe da lokalna samouprava bude na najvišem nivou. Ministarka je imala priliku da se upozna sa određenim problemima koje imamo u redovnom funkcionisanju, kao i sa dobrim stvarima. Trudimo se da unaprijedimo uslove za rad naših zaposlenih, da bi bili kvalitetan i odgovoran servis građanima i profesionalna, odgovorna samouprava“, kazao je Mišnić.

Ministarka Pribilović je uručila računare namijenjene za elektronsko testiranje prilikom zapošljavanja u organima lokalne samouprave i izrazila zadovoljstvo što je softversko rješenje u funkciji.  Podsjetila je da je ovaj projekat podržan od strane Ministarstva javne uprave i Evropske komisije kroz sektorsku budžetsku podršku i ključni uslov za obezbjeđivanje transparentnosti prilikom zapošljavanja.

Piše: Ivan Vidaković  

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime