U cilju očuvanja srpskog jezika i pisma putem promocije ostvarenja srpskih pisaca i njihovih djela u Bijelom Polju je održan prvi skup ljubitelja srpske književnosti. Prisustvovali su oni koji baštine književnu i kulturnu zaostavštinu u ostvarenjima  velikana srpske književnosti i ukazali na značajne naslove autora koji potiču sa područja opštine Bijelo Polje. Miodraga Bulatovića, Dragomira Brajkovića, Rista Ratkovića, Velizara Baltića kao i na djela Dositeja Obradovića, Vuka Karadžića…

Klub ljubitelja srpske književnosti

Sa skupa je upućen prijedlog nadležnim institucijama da se rodna kuća Miodraga Bulatovića u Okladama otkupi od sadašnjih vlasnika, renovira i taj prostor valorizuje time što će se dati na korišćenje, umjetnicima, književnicima i svim kulturnim poslenicima. Takođe, podržana je inicijativa i za postavljanje spomen obilježja, biste sa likom Dragomira Brajkovića u centru Tomaševa kao i da glavna ulica u tom mjestu ponese njegovo ime.

Inaače, rad Kluba ljubitelja srpske književnosti u Bijelom Polju podržan je kroz projekat koji je finansiran sredstvima Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava za 2020. god.

Piše: R.N.S