U protekloj godini realizovan je niz infrastrukturnih projekata, uprkos krizi izazvanoj koronavirusom, istakao je predsjednik Opštine Samir Agović. On je naveo izuzetan doprinos prethodne Vlade, dijaspore i međunarodnih donatora razvoju te opštine, upućujući apel novoj Vladi da podrži razvojne projekte koje je lokalna uprava kandidovala, objavio je Portal TVCG.

Prema navodima tog medija, od vraćanja statusa opštine u Petnjici se iz godine u godinu život popravlja. Petnjičani su s pravom dobili priliku da upravaljaju svojom sudbinom i pokazalo se da je odluka državnih organa tada bila ispravna, istakao je Agović.

Prethodna Vlada koja je bila Vlada kontinuiteta pružala je snažnu podršku za realizaciju kapitalnih projekata u svim sferama života. Naša cijenjena dijaspora postaje partner i saveznik, izdašno pomažu unapređenju saobraćajne i društvene infrastrukture. Iskoristili smo priliku da na našem, neupitno razvojnom putu koristimo pristupna sredstva EU i međunarodnih fondova“, citirao je TVCG izjavu Agovića.

Kako se dodaje, ekonomski i infrastrukturni razvoj je iz godiine u godinu sve vidljiviji.

A tome svjedoče činjenice da smo prošle godine sredstvima Vlade, dijaspore, lokalne uprave kao i međunarodnog fonda IFAD položili asfat na 24 kilometra opštinskih puteva i veoma smo ponosni zbog tog našeg rekordnog uspjeha“, kazao je Agović, zaključio je portal.

Izvor: RTCG.me