ČESTITKA ABAZOVIĆA: “Kolašin je turistički dragulj koji plijeni turiste iz cijelog svijeta”

Kolašin i njegovi uspješni ljudi su kroz istoriju i izazovna vremena dali veliki doprinos razvoju Crne Gore s ciljem da on postane uspješna evropska priča i primjer svim državama na Zapadnom Balkanu, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović u čestitki povodom Dana opštine Kolašin.

(Foto: gov.me)

“Poštovana predsjednice Opštine, gospođo Šćepanović, uvaženi predsjedniče Skupštine opštine, gospodine Đukiću, cijenjeni odbornici, građanke i građani Kolašina, želim najsrdačnije da Vam čestitam Dan opštine”, napisao je Abazović.

Danas je, kako kaže, Kolašin turistički dragulj koji svojom ponudom plijeni mnogobrojne turiste iz cijelog svijeta.

“Otvaranjem prioritetne dionice auto-puta, Kolašin je dobio izvrsnu razvojnu šansu, a višestruki benefiti se već uveliko osjećaju. Uvjeren sam da je ovaj projekat predodredio uspješnu budućnost moračkog, rovačkog i potarskog kraja. Radujemo se ovogodišnjim rezultatima postignutim tokom zimske i aktuelne, ljetnje turističke sezone”, navodi Abazović.

Kolašin je, ističe, sa svojim nevjerovatnim prirodnim ljepotama, rijekama, jezerima, krasnim planinskim vrhovima, kulturno-istorijskim spomenicima i sjajnom tradicionalnom gastronomskom i sportsko ponudom tokom zimskih mjeseci postao jedan od vodećih turističkih centara u državi.

Siguran je, poručuje, u to da sa ovakvim trendom privrednog razvoja Kolašin biti grad u koji će se dominantno dolaziti i gdje će lokalno stanovništvo biti u potpunosti angažovano.

“U nadi da ćemo svi na svojim pozicijama odlučivanja i rada dati svoj puni doprinos ekonomskom razvoju i evropskom stremljenju naše države, još jednom vam čestitam Dan opštine”, zaključuje Abazović u čestitki.

Izvor:RTCG