Puublici predstavljen novi Kamerni orkestar Crne Gore,  sastavljen od najboljih muzičara iz države i regiona.

Sopran Ivana Čanović kaže da su se muzikom izborili protiv pandemije koronavirusa, i dokazali da se koncerti, uz poštovanje epidemioloških mjera, ipak mogu  održati. Ističe da umjetnost i kultura uvijek treba da se gaje, a o utiscima nakon večerašnjeg koncerta kaže:

“ Mislim da je publika veoma zadovoljna. Bili su srećni, i velikim aplauzom pokazali koliko im se dopao koncert. Po njihovoj reakciji možemo zaključiti da je ovo bio jedan fantastičan koncert”, kazala je ona.

Čanovićeva se nada da će  se saradnja sa Kamernim orkestrom Crne Gore nastaviti, i ističe da je on sastavljen specijalno za ovu priliku.

“ Orkestar je registorovan ispred Fondacije klasika, i oni nastavljaju saradnju i sa pozorištem, kao sa teatrima i koncertnim dvoranama iz Evrope i svijeta”, rekla je sopran Ivana Čanović, i poručila da ih u narednoj godini očekuje mnogo koncerata, te da planiraju još jednu operu.

Violinista Yury Revich kaže da je veoma srećan što je mogao da osjeti da publika zaista uživa u svakom dijelu koncerta.

“ Nije uvijek lako kada nastupamo pred novom publikom, što nije bio slučaj večeras. Publika je bila puna entuzijazma, i mogla se osjetiti ta dobra energija”, kazao je on.

Dirigent Sascha Goetzel ističe da je najljepši osjećaja kada umjetnik da srce na sceni, i osjeti da mu se to od publike vrati.

“ Mislim da je najbitnija kultura jednog naroda, i njegova istorija, kao i istorija kulture. Danas smo imali drugačiju kulturu na sceni, kao i  drugačiju kulturu u kompozicijama. Slavili smo kuturu, to je fantastično”, kazao je on.

Izvor: mediabiro