U Crnu Goru, može da uđe osoba samo ako je vakcinisana, da ima negativni nalaz PCR testa na virus korona ne stariji od 72 sata, dokaz da je osoba preboljela virus korona, kao i da posjeduje negativan brzi antigenski test ne stariji od 48 sati.

Ukoliko ne ispunjava ove uslove osoba će biti upućena u 14-dnevnu samoizolaciju, koju je moguće prekinuti nakon šest dana od ulaska u Crnu Goru uz negativan PCR test, saopšteno je na konferenciji za novinare.

– U Crnu Goru se preko granice bezuslovno i dalje ulazi iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije i Severne Makedonije. To se odnosi na državljane Crne Gore i na državljane navedenih zemalja – rečeno je novinarima.

Svi koji ulaze u Crnu Goru dužni su da poštuju zdravstvene mjere u skladu sa zdravstvenim upozorenjem Instituta za javno zdravlje, koje je dostupno na svim graničnim prelazima i na internet stranici Ministarstva zdravlja Crne Gore i Instituta za javno zdravlje.

Između ostalog, zabranjeno je prisustvo i zadržavanje više od 50 punoljetnih lica na otvorenom javnom mjestu uz poštovanje propisanih mjera.