Kako su saopštili dr Jelena Borovinić Bojović– ministarka zdravlja i dr Igor Galić– direktor Instituta za javno zdravlje, mjere su donešene u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

Zabrana kretanja od 21 do pet sati ujutro, zabrana međugradskog saobraćaja od petka u 21 čas do ponedjeljka u pet časova i ograničen rad privrednim subjektima u periodu od 07 do 18 časova.

Radno vrijeme od 07 do 18 časova ograničeno je tržnim centrima, prodavnicama obuće i odjeće, kozmetičkim i frizerskim salonima, restoranima, kladionicama, ugostiteljskim objektima i važiće narednih 15 dana.

Kako je naglašeno, državljanima Crne Gore i strancima sa privremenim ili stalnim boravkom osim onih koji dolaze iz Ujedinjenog kraljevstva, Francuske, Danske, Holadndije, Irske, Malte, Litvanije, Letonije, Južnoafričke republike omogućen ulazak u Crnu Goru uz negativan PCR test.

U vrijeme trajanja propisanih mjera, u ugostiteljskim objektima muzika neće moći da se pušta.

U Budvi i Tivtu zbranjen rad ugostiteljskih objekata i prelazak na online nastavu

Broj novooboljelih  je rezultirao uvođenjem posebnih mjera u opštinama Budva i Tivat.

U te dvije opštine zabranjeni su javni skupovi, rad privrednih društava i preduzetnika koji obavljaju ugostiteljske usluge, rad trgovinama neprehrambenim uslugama (kozmetički i frizerski saloni, kladionice, prodavnice odjeće i obuće, tržni centri…)

Zabranjen je rad vaspitno obrazovnim ustanovama, odnosno prelazi se na organizovanje nastave na daljinu.

Zabranjene su i sve sportske manifestacije, aktivnost u teretanama, sportskim balonima, osim za treninge profesionalnih sportista koji se redovno podvrgavaju testiranju.

Pored tih mjera, izdata je i preporuka građanima Budve i Tivta da ne napuštaju teritoriju opštine u kojoj žive.

Izvor: ijzcg.me