Na kolašinskom trgu organizovana je prezentacija brojnih investicionih projekata u tom gradu, prije svega na skijalištima Kolašin 1450 i 1600 u okviru kojih se gradi više hotelavisoke kategorije. Predstavnici lokalne uprave upoznali su Predsjednika i sa izgradnjom Sportske zone i drugim infrastrukturnim projektima koji će značajno unaprijediti kvalitet života građana i stvoriti uslove za dinamičan razvoj ovog kraja i cjelokupne turističke ponude Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Prezentovani razvojni projekti

Predsjednik se u Kolašinu sreo i sa predstavnicima Udruženja penzionera koji su mu uz dobrodošlicu zahvalili za kontinuiranu brigu države prema starijoj populaciji.

Uz zadovoljstvo što je u prilici da jedan dio vremena tokom boravka u Kolašinu posveti razgovoru sa penzionerima, Đukanović je poručio da se država trudi da odgovorno obavlja posao zaštite ljudi koji su u poznijim godinama prema kojima imamo poseban dug zbog njihovog doprinosa tokom radnog vijeka.

U tom kontekstu podsjetio je da ni u izazovnim vremenima kakvo je današnje, dodatno uslovljeno krizom zbog pandemije Covid 19, penzije nijesu kasnile ni jedan dan, a da se kroz nedavno usvojeni Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju otvara prostor za povećanje njihovih primanja, piše u saopštenju.

Sve to, istakao je Đukanović, rade iz najdubljeg poštovanja prema najstarijim građanima Crne Gore.

On je i u razgovoru sa predstavnicima Udruženja penzionera ukazao na izvjesnu perspektivu razvoja sjevera, brojne započete infrastrukturne projekte i investicije koje će generisati nova radna mjesta i stvoriti uslove za proizvodnju hrane i plasman domaćih proizvoda iz ovog kraja.

Đukanović je na kraju susreta iskazao punu spremnost da zajedno sa lokalnom upravom pomogne unapređnju uslova rada Udruženja i života penzionera Kolašina.

Izvor: cdm.me

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime