Kroz projekat „Norveška za vas – Crna Gora”, Kraljevina Norveška izdvojila je 250.000 evra za podršku socijalnoj inkluziji kroz unapređenje uslova života u 16 manje razvijenih opština u Crnoj Gori, kroz razvoj infrastrukture.

„Podržali smo sedam projektnih prijedloga iz deset lokalnih samouprava. Projekat koji će se realizovati u opštini Mojkovac podrazumijeva nabavku novih sistema pumpi i uvođenje sistema kontrole pa će se na taj način unaprijediti i sam sistem vodosnabdijevanja u gradskom i ruralnom području opštine Mojkovac” – izjavio je Arman Čekić, menadžer Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

„Norveška za vas – Crna Gora”


„Ugradnjom novih sistema pumpi obezbijedićemo pouzdano i efikasno snabdijevanje vodom za domaćinstava i privrednike. Smanjiće se broj kvarova na minimum, kroz daljinsku kontrolu uvešće se i sistem monitoringa, ali i smanjiti troškovi svakodnevnog izlaska radnika na teren. Takođe, doći će do uštede u potrošnji električne energije, ali i kod loših vremenskih prilika kada usled grmljavine dolazi do promjene napona što je ranije uzrokovalo ozbiljne kvarove, nećemo imati troškove angažovanja radne snage na sanaciji kvarova jer novi sistemi posjeduju sve tehničke karakteristike koje ove probleme reševaju. Sve ovo je i važan preduslov za buduće intervencije na primarnoj mreži i dopuna za projekat vodosnabdijevanja u ostalim naseljima u Mojkovcu”, konstatovao je izvršni direktor komunalnog preduzeća g. Predrag Smolović koji se posebno zahvalio projektu „Norveška za vas – Crna Gora” što su prepoznali ovu aktivnost kao prioritetnu i obezbijedili njeno finansiranje. Vrijednost projekta iznosi 25 000€.

Piše: Ivan Vidaković

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime