Ne prestaju verbalni napadi na Skala radio i njene zaposlene.

Svakodnevno na društvenim mrežama fašističko-klerikalne struje nasrću na ovaj medij besprizornim izjavama u kojima prednjači govor mržnje i otvoreno satanizovanje, laži i klevete. Jasno se crtaju mete, s ciljem da se zaplaše novinari kojima je istina vrhovna vodilja, a država Crna Gora svetinja u čiju odbranu staju svim svojim kapacitetima. To je patriotska obaveza svakoga ko je istinski okrenut čuvanju njenih tekovina i slobodarske misli, njene istorije i tradicije oivičene ideologijom antifašizma i demokratije.

Dara je više prevršila mjeru. Ne zbog toga što bole udarci šizofrene svijesti, nego zbog činjenice da nema reakcije na sve učestalije otvorene verbalne napade na crnogorske intelektualce i one medije i novinare zaposlene u njima koji se suprostavljaju pokušaju poništavanja sopstvene države, braneći je onoliko koliko za to imaju snage i moći.

Očigledno je da to smeta mnogima s one strane vladajuće većine. Da oni žele, ovo se ne bi dešavalo. U njihovim rukama su poluge moći.

Zato zaposleni u Skala radiju očekuju od potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, svakako jednog od najmoćnijih u vladajućem sistemu, političara koji koalicionu vlast drži na okupu, koordinatoru bezbjednosnih službi, da zaustavi scenario satanizovanja Skala radija i učini da se osjećamo sigurnim u svojoj državi. Ako je tačno da potpredsjednik Vlade zaista posjeduje proevropski kapacitet, da je demokrata u punom smislu te riječi i zaštitnik ljudskih prava i sloboda, temeljenih na dokumentima EU i civilizovanog svijeta, onda vjerujemo da će naložiti službama da hitno ispitaju ko želi da naudi zaposlenima u Skala radiju, ko je nalogodavac i da li je njihov cilj naše fizičko uklanjanje?

Zaposleni u Skali žele da vjeruju da je neutemeljena tvrdnja u jednoj TV emisiji Abazovića da je Skala radio 90-tih godina bio ratnohučkački medij, a on je osnovan 2002. godine, bila plod samo loše obaviještenosti.

Skala radio će već sjutra podnijeti prijavu protiv autora komentara na FB i pojedinim portalima, posebno In4S, vjerujući da će nadležni organi stati u zaštitu svih njenih uposlenika, čija je sigurnost ovim napadima bukvalno ugrožena.

Obraćamo se i diplomatskim predstavnicima čije je sjedište u Podgorici i kancelariji EU, cijeneći njihovu nespornu ulogu u zaštiti demokratije i temeljnih ljudskih prava. Nadamo se da će razumjeti da opasne prijetnje koje nam se upućuju nijesu bezazlene i da predstavljaju opasnost koja nas direktno ugrožava i ne dozvoljava nam da radimo svoj posao u skladu sa novinarskim standardima koje baštini civilizovani svijet.

Ukoliko na sve ovo ne bude bilo adekvatnog odgovora, razumjećemo to kao poruku da je došlo vrijeme da napustimo Crnu Goru i da smo nepoželjni samo zato što drugačije mislimo i što nam je Crna Gora na srcu.

Nadamo se da do toga ipak neće doći i da će sistem odgovoriti u duhu sopstvenih obaveza i privesti pravdi autore ovih gnusnih prijetnji i uvreda.

Iz mnoštva poruka koji nam svakodnevno stižu posredstvom raznih medija i društvenih mreža izdvojićemo samo neke. One preko Skala radija ćemo proslijediti zajedno sa prijavom jer su gnusne i obiluju vulgarnostima, posebno one sa portala In4s, pa ne želimo da dovodimo čitaoce u neprijatnu situaciju.

Izvor: cdm.me