U okviru radne posjete delegacije iz Bosne i Hercegovine  Milu Đukanoviću, Predsjedniku Crne Gore, a radi uručenja zvanične inicijative prihvatanja pokroviteljstvu  Projekta „Nacionalno blago BiH“, Amel Suljović, izaslanik člana Predsjedništva BiH Šefika Džeferovića sastao se sinoć sa mr Željkom Rutovićem, predsjednikom Programskog odbora i mr Amerom Ramusovićem, direktorom i glavnim i odgovornim urednikom časopisa Komun@.

Tema razgovora odnosila se na partnerstvo i saradnju u oblasti promocije multikulturalizma kao civilizacijske vrijednosti demokratskih društava.

Amel Suljović

U tom duhu razmatrani su konkretni modaliteti tematskih programa i projekata u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini posvećenih afirmaciji i zaštiti identiteta svih vjera, nacija, jezika i kulturoloških posebnosti.

Tokom razgovora sagovornici su istakli potrebu u okviru zajedničkih resursa unapređenja i promocije izdavačke djelatnosti, kojom prilikom  je g-.din Suljović upoznat sa zapaženim izdanjem Komune, knjigom poznatog bosansko-hercegovačkog reditelja Šemsudina Gegića.

Gospodin Suljović je pozvao predstavnike časopisa Komun@ u posjetu Sarajevu tokom koje će se nastaviti razgovori o unapređenju odnosa između ostalih u oblasti kulture sjećanja kao kulturološke dimenzije vremena, prostora, običaja i tradicije dvaju država.

Izvor: komun@