U galeriji Centra za kulturu “Nenad Rakočević“, u Mojkovcu, sinoć je otvoren Deveti likovni salon, na kojem je izloženo tridesetak radova četrnaest autora. Ovogodišnji dobitnik nagrade “Batrić Baćo Mitrović” je vajar mr Ilija Vuković za rad “Triptih estetika kruga”.

Uručenje nagrade

Mojkovački likovni salon predstavlja aktuelnu likovnu scenu, umjetnička stremljenja autora iz Mojkovca.

Tročlani žiri, u sastavu vajar Zoran Obrenović, predsjednik, karikaturista Darko Drljević i Mirko Dragović članovi odlučili su da nagradu ovogodišnjeg salona dobije vajar Ilija Vuković.

On kaže da je postao umjetnik zahvaljujući svom prvom učitelju likovne kulture, koji je sticajem okolnosti ovog puta bio na čelu žirija, te njihovoj saradnji u radionicima Centra za kulturu za koji je vezan još od svoje dvaneste godine.

Nagrađeni rad Triptih estetika kruga je crtačkim umjećem prikazan na orginalan i ubjedljiv način, saopštio je predsjednik žirija Zoran Obrenović.

“Triptih estetika kruga”

Otvarajući Deveti likovni salon direktorica Centra za kulturu, Ljiljana Jokić je istakla da su zaposleni u toj ustanovi ponosni što su uspješno organizovali po deveti put mojkovački Likovni salon.

„Posebno smo ponosni što smo tu za naše mlade umjetnike, ali smo najponosniji što ćemo naredne godine proslaviti jubilej ove manifestacije“, kazala je Jokić.

Zanimljivo je da u ovako malom gradu na jednoj lokalnoj izložbi budu zastupljene sve umjetničke forme, ocijenio je akademski slikar Mladen Blažević.

„Nakon što iduće godine Mojkovčani organizuju deseti likovni salon namjeravaju da selektovani radovi iz tog perioda budu postavka nove izložbe koju će pored mojkovčana moći da vide i ljubitelji likovne umjetnosti u drugim gradovima Crne Gore, ali i u regionu“, najavio je akademski slikar Mladen Blažević.

Izvor: rtcg.me