Prestižna naučna baza Scopus Elsevier uvrstila je naučni časopis „Montenegrin journal of Economic“ u svoju najveću kategoriju Q1, među najpoznatije svjetske ekonomske časopise. Na taj način, posredno, je i crnogorska ekonomska nauka dobila priznanje.

Sa koeficijentom 1,8 ( po kriterijumu Cite Score) ovaj crnogorski časopis se nalazi na 56. mjestu, ispred brojnih časopisa koji se nalaze na SSCI listi, a 50- tak mjesta ispred najpoznatijih regionalnih ekonomskih časopisa, koji se, takođe, nalaze na pomenutoj SSCI listi.

„Montenegrin journal of Economic“ je, takođe, po kvalitetu ostvario procentualnu kategoriju od 75%, što je za 22% više od pomenutih časopisa iz regiona.

Časopis „Montenegrin journal of Economic“ osnovala je 2005. Godine NVO „Elit- ekonomska laboratorija za istraživanje tranzicije“ iz Podgorice. Urednik časopisa je dr Veselin Drašković-redovni profesor, a zamjenik je profesor dr Radisav Jovović.

Pored njih, u redakciji časopisa nalaze se prestižna imena svjetske i ekonomske misli, među kojima su i dva dobitnika Nobelove nagrade i veliki broj akademika.

Pored baza Scopusa i ESCI, ovaj časopis je indeksiran na još 13. prestižnih međunarodnih naučnih baza podataka, među kojima su: Cabell s, DOAJ, RePec  i Journal of Economics Literature. Časopis ima otvoren internet pristup na sajtu www.mnje.com.

Piše: A.S Izvor:espona.me

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime