Povodom knjige Janko Nikolovski (Po-etika života), u Podgorici su se sastali ambasador Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori, njegova ekselencija Mihajlo Trpkoski i publicista i koautor knjige mr Željko Rutović.

Sagovornici  su razgovarali o konkretnim oblicima saradnje na planu promocije ovog izdanja u Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Knjiga, čiji su priređivači mr Željko Rutović i dr Mirko Jakovljević, izašla je nedavno u izdanju  Komune, časipisa za afirmaciju kulturne baštine Crne Gore.

Urednik izdanja je crnogorski novinar i publicista Slavko Mandić, a knjigu u ime izdavača potpisuje direktor Komune Amer Ramusović.

Recenzentkinja je crnogorska pjesnikinja i novinarka Dubravka Jovanović.

Knjiga je tematski fokusirana na medijski, publicistički i kulturološki opus Janka Nikolovskog, o kome svoje zapise iz zemalja regiona bilježe njegove kolege, prijatelji sa kojima je Nikolovski sarađivao i družio se u povodu medijskih naučnih panela organiziranih više od  decenju u Crnoj Gori, pod imenom Crnogorski Medijski dijalozi.

Knjiga sadrži i kulturološki-politikološke eseje Janka Nikolovskog, objavljene na  portalima u Crnoj Gori u posljednjih par godina, kao i naučne radove iz oblasti slobode izražavanja, publikovane u naučnom časopisu Medijski dijalozi.

Izvor: skalaradio.me