U Pljevljima je krenula masovna vakcinacija građana. Prvi punkt u tom gradu otvoren je u osam sati, a Pljevljaci su pokazali interesovanje za imunizaciju.

„Po iskazanom interesovanju nije čudno što je ovoliko sugrađana došlo da se vakciniše. Predočeno je ljudima dosta toga i mislim da nas jedino vakcinacija, savjesnost i odgovornost mogu izvući iz ove nezavidne situacije”, kazao je dr Zoran Marković.

Zato, Marković apeluje na sugrađane da se vakcinišu.

„Nije suvišan još jedan moj poziv sugrađanima da dođu. Uz malo strpljenja dobiće vakcinu. Dobiće i kratak pregled, indikacije da li mogu pirmiti vakcinu i objašnjenje kako postupati i kako se ponašati u post-vakcionom periodu”, pojasnio je Zoran Marković.

On je dodao da je bitna uloga okoline kada je riječ o vakcinaciji.

„Najbolje je kad se vidi na primjeru da vakcinisani nemaju probleme, da se osjećaju bolje, da postoje brojne zemlje koje su zahvaljujući vakcinaciji napredovali. Svakako, to treba da su dovoljni razlozi da se svi vakcinišemo”, rekao je dr Marković. On je istakao da vakcina ima dovoljno.

„Vakcine imaju svoju dinamiku pristizanja, tako da očekujemo da će biti različitih vakcina i izbora onoliko koliko su naše mogućnosti. Niko ko bude želio neće ostati bez mogućnosti da bude vakcinisan. Apelujem na strpljenje i na kolektivnu odgovornost svih nas koji ovo radimo i onih koji su korisnici naših usluga”, zaključio je Marković

Izvor: mediabiro