Ljepota, ona kojoj se divio oslobodilac serdar Janko Vukotić, konačno vraća punoću života na ove prostore. Pri kraju su obimne investicione aktivnosti kojima će biti valorizovana, u Evropi ,jedinstvena ljepota Đalovića pećine i zelenog mora Koritske visoravni. Na drugoj strani opštinskog atara prema Bjelasici „hitaju“ moderan put, žičare…

Jedinstvena unutrašnjost pećine Foto: tobp.me

U nekadšnji nevidbog, sada područje  sa modernom infrastrukturom, stižu zaljubljenici u ljepote prirode, turizam kao moćna razvojna šansa postaje realnost. Tim prije što je Bijelo Polje destinacija koja nudi kvalitetno zadovoljenje kulturnih  i sportskih potreba. Ratkovićeve večeri poezije, festival dramskih amatera Crne Gore, Džez festival učinili su Bijelo Polje kulturnim centrom sjevera Crne Gore. Sportska hala  je domaćin  vrhunskim košarkaškim i rukometnim ekipama.

Ima značajnih pomaka u oživljavanju proizvodnih pogona koji su izgubili bitku u periodu tranzicije sa zakonima tržišne ekonomije. Vitalistički preduzetnički duh Bjelopoljaca, dolazi do izražaja i budi nadu da će obrazovna i stručna mladost ovdje  moći da valorizuje znanje i kreativnost.

Piše: Radomir Perišić

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime