Na poziv,,Vijeća crnogorske nacionalne manjine u Bosni i Hercegovini” u okviru dvodnevnih crnogorskih književnih večeri u Bosni i Hercegovini, predstaviće se istaknuti crnogorski pisci i publicisti Dragan Mitov Đurović i Rodoljub Ćorić.

Dvije zasebne večeri biće održane u četvrtak, 5.11 kada će se predstaviti Rodoljub Ćorić i u petak 6.11.2020. godine kada će biti predstavljeno književno stvaralaštvo Dragana Mitovog Đurovića.

Dragan Mitov Đurović

Obje književne večeri biće održane u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Dragan Mitov Đurović, je novinar i publicista, autor više od petsto zapaženih reportaža, dobitnik brojnih novinarskih nagrada.

U njegovom književnom opusu  izdavajaju se knjige “Od Volujice do Podgorice”, zatim “Panjega”, zbirka mudronosnih poruka, pa knjiga intervjua “Da nas san ne prevari”.

Rodoljub Ćorić

Rodoljub Ćorić do sada je objavio četiri knjige poezije i dvije knjige proze “Priručnik samoće” (2016.g.) i “Priručnik samoće II” (2017.g.). On je dobitnik književne nagrade “Ana Ahmatova” za 2019.g. koju dodjeljuje Ruski kulturni centar –Sofija(Bugarska) i Društvo ruskih pisaca Bugarske i dobitnik nagrade Društva crnogorskih novinara za 2018.godinu.

 O književnom stvaralaštvu na predstavljanju dvojice istaknutih crnogorskih književnika i publicista u Sarajevu govoriće između ostalih mr Željko Rutović, sociolog kulture i publicista i mr Amer Ramusović, direktor časopisa Komun@.

Piše: R.N.S