Žiri Planinarskih novina za kratku priču u sastavu:

Književnik Janko Vujisić, predsjednik, dr. sci Mirko Jakovljević, profesor, književnik i novinar urednik, i  Radomir Perišić, publicista, novinar urednik, na elektronskoj sjednici održanoj 16. maja 2020. donio je jednoglasnu

                                          ODLUKU

Prva nagrada u iznosu od 150 eura, pripala je rukopisu pod šifrom „Bukumiri 1984“; druga nagrada od 100 eura pripala je rukopisu pod šifrom „Zborišta“; treća nagrada u iznosu od 50 eura pripala je rukopisu „Planina pogleda“.

Žiri je pohvalio rukopise pod šifrom, „Priča iz Potarja“,  „Planinska“ i „Gorštak“ i predložio Redakciji Planinarskih novina da ih objavi.

Na konkurs je prispjela 21 priča. Većina priča ispunjava književno-teorijske kriterijume za žanr kratke priče. Nagrađene i pohvaljene priče odlikuje literalni stil, višeslojnost percepcije i ljubav za ljepotu planina i izazove planinarenja. Žiri je mišljenja da bi objavljivanje prispjelih rukopisa u zbirci kratkih priča pod naslovom PLANINA U OKU I SRCU bila značajan doprinos umjetničkoj valorizaciji ljepota crnogorskih planina.

P.N