Osnivač časopisa Komun@ imenovao je tročlani žiri za dodjelu ovogodišnje, sedme po redu Godišnje nagrade časopisa Komun@ za 2021.godinu koja se dodjeljuje za doprinos očuvanju identiteta i afirmacije kulturno-istorijske  baštine Crne Gore. Konkurs za prijavu mogućih laureata otvoren je do prvog marta 2022.godine.

Žirijem će predsjedavati Salko Luboder– publicista i istaknuti kulturni stvaralac, a  članovi žirija su: dr Goran Sekulović- akademik DANU i mr Željko Rutović- publicista i teoretičar  medijske culture, saopšteno je iz Komune.

Inače Godišnja nagrada Komun@ se dodjeljuje od 2015 godine, a dosadašnji laureati bili su novinar, pjesnik i publicista Željko Milović, zatim Senad Gačević profesor sa Muzičke akademije na Cetinju, potom Željko Sošić, poznati crnogorski reditelj i scenarista TV serije „Božićni ustanak“, Nenad Stevović, publicista, politikolog, istraživač i organizator crnogorske dijaspore, Slobodan Čukić, publicista, dugogodišnji  novinar “Vijesti” i  Pobjede, autor više značajnih knjiga koji je u  proteklih 20 godina obradio mnoga istorijska pitanja u formi dužih eseja i feljtona i prof. dr Radovan Radonjić, jedinstvena intelektualna figura u novijoj povijesti Crne Gore. koja  je dosljedno njegujući kritički odnos dala nemjerljiv doprinos ukupnoj njenoj emancipaciji, snaženju državotvorne svijesti i crnogorske nacionalne samobitnosti, njenog jezika, kulture i duha”, istaknuto je iz Komune.

Kako je naglašeno, termin održavanja prigodne  svečanosti povodom dodjele Godišnje nagrade časopisa Komun@ za 2021.godinu biće naknadno saopšten nakon što žiri donese odluku o nagrađenim.

N.S