Programski odbor časopisa Komun@ imenovao je tročlani žiri za dodjelu ovogodišnje, šeste po redu Godišnje nagrade časopisa Komun@ koja se dodjeljuje za doprinos očuvanju identiteta i afirmacije kulturno-istorijske  baštine Crne Gore i donio odluku o raspisivanju konkursa.

Žirijem će predsjedavati akademik CANU i DANU Zuvdija Hodžić, predsjednik  SUBNOR-a i antifašista Crne Gore,  istaknuti književnik i publicista i stvaralac u kulturi, dobitnik  Trinaestojulske nagrade, Nagrade oslobođenja Titograda, Nagrade „Pero Ćamila Sijarića“, Nagrade „Stefan Mitrov Ljubiša“ i Nagrade „Miroslavljevo jevanđelje“. a  članovi žirija su: mr Nela Savković Vukčević, profesorica na UDG, istaknuta kulturna radnica, članica P.E.N centra i Matice crnogorske, bivša direktorica  Gradskog pozorišta Podgorice i sekretarka  Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica  i Velibor Čović, poznati novinarski i televizijski stvaralac, dugogodišnji glavni urednik TVCG, urednik Yutela i Radio Slobodna Evropa, autor dokumentarnog filma „Imala sam deset godina“ i monografije „Čojstvo i besa“.

Inače Godišnja nagrada Komun@ se dodjeljuje od 2015 godine, a dosadašnji laureati bili su novinar, pjesnik i publicista Željko Milović, zatim Senad Gačević profesor sa Muzičke akademije na Cetinju, potom Željko Sošić, poznati crnogorski reditelj i scenarista TV serije „Božićni ustanak“, Nenad Stevović, publicista, politikolog, istraživač i organizator crnogorske dijaspore  i Slobodan Čukić, publicista, dugogodišnji  novinar “Vijesti”, a sada Pobjede, autor više značajnih knjiga koji je u  proteklih 20 godina obradio mnoga istorijska pitanja u formi dužih eseja i feljtona. 

Planirano je da nagrade časopisa Komun@ budu dodijeljene krajem oktobra ili početkom novembra 2020. godine na prigodnoj svečanosti koja će biti organizovana  tim povodom u skladu sa mjerama NKT.

                                                                          Izvor: Programski odbror