Projekciom filma „Koncentriši se baba“, reditelja Pjera Žalice, inače premijernom u Crnoj Gori, u ponedjeljak u 20 sati, u Sali Centra za kulturu „Nenad Rakočević, uz poštovanje mjera NKT-a, počinja 45 „Mojkovačka filska jesen“ – festival glumca istog govornog područja, saopštili su iz Centra za kulturu koji organizuje festival.

Na festivalu, koji se završava 23. oktobra, u konkurenciji za nagrade biće prikazana još četiri filma: „Koja je ovo država“, Vinka Brešana, „Grudi“, Marije Perović, „Mater“  u režiji Jure Pavlovića i, zadnje festivalske večeri, ostvarenje Gordana Kičića „Realna Priča“.

U  pratećem dijelu programa mojkovački ljubitelji sedme umjestnosti moći će da pogledaju dokumentarni film „Božo Bulatović“, koji potpisuje  dr Mirko Jakovljević, i dokumentarac o Crnoj Gori autora Conny Schulze. U tom dijelu festivala je i NVO radionica „Programi mobilnosti za mlade“. Prije zvaničnog početka Mojkovačke filmske jeseni, u okviru pratećeg programa, 13. oktobra prikazan je animirani film za djecu u 3D formatu, a dan kasnije „Noć skuplja vijeka“, u izvođenju Slobodana Marunovića. U petak je otvorena izložba karikatura Darka Drljevića.

Piše: R.Ć.