Na mjestu koje nosi naziv Majina gora ušuškalo se Etno selo Vuković. U predivnom kutku pitome Vraneške doline postalo je ekskluzivni turistički djelić Tomaševa. Krase ga cvrkut ptica, žubor jezera i prateći mobilijar kao i sve ono što čini taj dio Tomaševa eksluzivnim a turističke poslenike Bijelog Polja bogatijim za nove sadržaje kada je sjever Crne Gore u pitanju. Izmješteno van dometa saobraćajne i gradske vreve, Etno selo Vuković. je po samom konceptu i ideji koju je osmislio i realizovao iskusni turistički radnik, vlasnik Mile Vuković sa saradnicima jedinstveno. Ambijent privlačnim za oko čini vještačko jezero a upotpunjuje uživanje u vožnji čamcem. Dodatni adrenalin posjetioci će doživjeti prilikom jahanja konja i vožnjom bicikla.  Ništa manje uzbuđenja ne pruža ni obilazak okolnih sela i to Barica, Stožera, Pisane jele, posebno mjesta gdje se priroda zaista potrudila na svega desetak kilometara od etno sela i to  Novakovića pećine i Novakovića stijene, do koje se dolazi terenskim vozilima. U ponudi su i izleti ka vodopadima rijeke Lještanice i rafting Tarom i Limom.

Etno selo Vuković

Boravak u etno selu nudi i najmlađima nezaboravne trenutke. Naime, selo raspolaže bogatim sadržajima zabavnog parka za djecu. Izdvajaju se aktivnosti koje se ogledaju u penjanju, provlačenju, ljuljanju, prelasku sajlom preko rijeke, šetnji šumskim stazama, vožnji balonima na jezeru i po bazenu za kupanje. Međutim, ono što ovaj brižljivo podizan  etno kutak u Tomaševu čini jedinstvenim je i diskretni šarm  obilježja i promocije crnogorske kulture i tradicije. Tu su brojne umjetničke slike, fotografije, originalni predmeti poput oružja, ordenja, važnih dokumenata, suvenira i drugih predmeta izrađenih majstorskim rukama drvodelja. Sve navedeno će posjetiocima za trenutak stvoriti utisak da su u, recimo, umjetničkoj radionici. Ipak, posebna priča je ponuda etno-restorana Vuković. Ambijent je moderno uređen na  površini oko 1.000 kvadrata.

Etno selo Vuković

Na meniju su svi specijaliteti bogate nacionalne kuhinje. Izdvajaju se pastrmka i druga svježa riba iz jezera na mlinarski način, teletina, jagnjetina i hljeb ispod sača, kačamak, cicvara kao i razne vrste domaćeg sira i kajmaka. Sve to uz kvalitetnu ugostiteljsku ponudu i ljubazno osoblje učiniće boravak u Etno selu Vuković za pamćenje.

Etno selo Vuković, u Tomaševu pruža mogućnost organizacije raznih skupova. Svadbe, rođendani, poslovni sastanci, krštenja, promocije, konferencije, kokteli, i druga dešavanja upravo su po mjestu njihovog održavanja, Etno selu Vuković postali prepoznatljivi. 

Piše: Dr Mirko Jakovljević

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime