Opština Berane je uručila Opštoj bolnici dvanaestokanalni EКG aparat. Donaciju su uručili Tihomir Bogavac– predsjednik Opštine i Darko Stojanović– potpredsjednik, a sredstva za kupovinu aparata bila su namijenjena za održavanje koncerta povodom Dana opštine, koji zbog epidemiološke situacije nije održan.

Oština Berane kao odgovorna lokalna uprava, kako je kazao predsjednik Bogavac odlučila je da otkaže održavanje koncerta povodom Dana opštine, kako ne bi ugrozila trenutnu epidemiološku situaciju i zdravlje građana, a samim tim ovom donacijom pomogla Covid ambulantu i Opštu bolnicu, saopšteno je iz lokalne uprave.

Nadamo se da ćemo i u narednom periodu nastaviti sa značajnim pomoćima zdravstvenom sistemu što će koristiti građanima kako opštine Berane tako i susjednim opštinama na sjeveru“, kazao je predsjednik Bogavac, navedeno je na zvaničnom sajtu beranske lokalne uprave.

Izrazio je žaljenje što koncert ove godine nije organizovan, ali se nada da će se sledeće godine situacija sa korona virusom smiriti čime bi se stekli uslovi za održavanje svih sadržaja i manifestacija u okviru Beranskog kulturnog ljeta.

Direktor Opšte bolnice Berane dr Milorad Magdelinić izrazio je zahvalnost na značajnoj donaciji: „Ovo je vrijedan i vrlo koristan aparat koji će Opšta bolnica koristiti u narednom periodu, istaknuto je na zvaničnom sajtu Opštine Berane.

Izvor: espona.me