U izdanju Medijske kulture iz Nikšića, u okviru edicije „Teorija medija“ izašla je knjiga dr Nenada Vertovšeka

Sadržaj knjige je spoj interdisciplinarnog pristupa problemu dosadašnjih i savremenih medijskih sfera, kroz prožimanje filozofskog, sociološkog, psihološkog i politološkog razumijevanja medija i okruženja koje mediji stvaraju. To se posebno provlači kroz okvire filozofije medija koja pruža dublji pogled na pitanja stvarnosti koju proizvode mediji, pitanja medijskih manipulacija i medija kakvi bi trebali biti.

Naslovna strana časopisa

Već sad je nužno pitati i ponuditi odgovore kakva će izgledati budućnost medija u 21. vijeku, naravno, kakva će budućnost uopšte izgledati s ljudskog aspekta i kako će mediji uticati na to. Posebna pažnja je posvećena analizi i promišljanju primjera iz savremenih medijskih i društvenih promjena, koji se temelje i na dugogodišnjim djelovanjima koje nismodovljno primjećivali. Kao i nagovještaja očekivane i neočekivane budućnosti medija, etike budućih medijskih oblika i umjetne inteligencije.

Inače ovo je 16 knjiga u okviru ove edicije. Prije Nenada Vertovšeka svoje knjige u ediciji „Teorija medija“ objavili su: Sandra Bašić Hrvatin, Janko Nikolovski, Ratko Božović, Alan Badju, Branko Vojičić, Sead Alić, Lidija Vujačić, Bojan Jovanović, Goran Sekulović, Slobodan Vujačić, Veda Baraković, Radenko Šćekić i Miloš Gačević.

Piše: B.D