Po najavama organizatora interesovanje za turnir je veliko, a pored samog takmičenja u basketu biće organizovane i zabavne igre za djecu.

Ove godine interesovanje i najave za turnir su iznad očekivanja. Prošle godine na turniru je učestvovalo 16 ekipa,a ove godine osim interesovanja velikog broja ekipa iz Mojkovca, velika su interesovanja iz okolnih gradova, a za sad imamo prijavljenu i jednu ekipu iz Podgorice.

Do početka turnira ima još 15 – ak dana tako da očekujemo ove godine rekordan broj prijavljenih ekipa. Osim turnira koji će se igrati 6. i 7. avgusta, za 5.avgust planirane su igre bez granica za dječake i djevojčice do 15 godina, a ove godine osim naših sugrađana, imamo goste iz ženskog KK „Tara“ iz Kolašina, iz Pljevalja, Berana i Rožaja.

Uplata po ekipi je 30e.

Inače, kako i sam naziv turnira glasi, ovaj turnir organizujemo u čast i sjećanje na našeg sugrađanina Slavišu – Šljaka Bajčetu koji je bio učesnik turnira i veliki ljubitelj košarke.

Pokrovitelj turnira je Opština Mojkovca, LTO „Mojkovac“ i komunalno preduzeće „Gradac“, a sponzori su KSCG i 3×3 tim Montenegro.

Tekst: I. Vidaković