Predstavljajući knjigu “Igra smrti” mojkovačkog autora Budimira Vukadinovića, koja je izašla u izdanju “Lider mont media” iz Kolašina, recenzent dr Mirko Jakovljević je kazao da je Vukadinović autodidakt i da “matematiku postavlja u vertikalu svojih svjetova i za njega je matematika svijet svih mogućnosti pogotovu ako se ispunjavaju one koju mogu, a druge opet stiču priliku da se ispune u nekom drugom talasu” kazao je Jakovljević i dodao da kada pojašnjava proces materijalizacije, Vukadinović smatra da ona počinje sopstveno bitisanje, iza svijeta duha.

Naime, duh svojom promišljenošću, koja je njegova osobitost, strateški pravi strukturu materije, a ona nastaje gomilanjem energije. Energija je dakle zadnji, nevidljivi, izvrsni svijet. U sopstvenom svijetu, energija daje pečat ukupnoj evoluciji vječnosti kako joj to nalaže bit. Sve se to dešava u „kalupu“ koji duh sam pravi sve dok ne postane vidljiv, nakon toga slijedi pojava materije. Logičnim Vukadinovićevim slijedom stižemo i do smrti. A kako kaže glavni junak njegove knjige, smrt je prolaznost, vara nas, mi joj vjerujemo, sa njom živimo“ istakao je Jakovljević.    

dr Mirko Jakovljević

Dajući svoju definiciju vječnosti, autor na početku stavlja do znanja da je filozofija u biti novog štiva. Vukadinović filozofski daje definiciju i tvrdi: “Vječnost je, sine, kada se spustiš do nje… Kada napustiš smrt” kazao je dr Jakovljević.

On je naveo, da se Budimir Vukadinović poput poznatih filozofa, pa i novinara gotovo uvijek pita: Zašto?! I upitno odgovara: Za novo?! Zašto život?! Zašto da se zapiše? Zašto da se traje? i, u svojevrsnom zatvaranju kruga, uvijek postavlja pitanje “zašto” i “za koga”: Zašto smrt? Za opet?… Za vječnost?… Potpunost?… Mir..

Budimir Vukadinović

Kako je tokom promocije istakao autor knjige „Igra smrti“, naslov je odabran zbog glavnog junaka koji je imao sposobnost da gleda duhom.

Mi zapravo živimo između dva repera, a to je rođenje i smrt, a smrt sama po sebi ne predstavlja ništa, ona je samo tu da ubilježi da je kraj nekog sistema, a sada slijedi pitanje, šta se dešava nakon smrti, gdje odlazi ta energija. Zato svog junak iz knjige u stvari spušta do nule života i odatle crpi svoja saznanje, šta je to u stvari smrt“ naglasio je Vukadinović.

Izvor: espona