Kolašinski Dom zdravlja posjetila je delegacija resornog ministarstva, predstavnici kompanije Novartis i predsjednik te opštine. Tom prilikom potpisan je ugovor za donaciju opreme od kompanije Novartis vrijedne 15 hiljada eura. Oprema će, kako kaže direktorica te ustanove dr Jelena Zindović umnogome olakšati rad i poboljšati pružanje zdravstvenih usluga.  -Riječ je o defibrilatoru, o dva EKG dvanaestokanalna aparata i spirometru koji je namjenjen kako za stacionar tako i za ambulantu koju ćemo otvoriti u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom za sport i mlade, a radi se o ambulanti za sportsku medicinu i pripremu sportista za visinske sportove, istakla je doktorka Zindović uz zahvalnost na donaciji posebno jer se dešava u trenutku kada se u cijelom svijetu osjećaju posljedice ekonomske krize i pandemije izazvane virusom Kovid-19.

Potpisivanje Ugovora o donaciji

Vasilije Đurišić iz kompanije Novartis istakao je da je primarni dio zdravstvene zaštite u svim zemljama jedan od stubova na kome počiva čitav zdravstveni sistem i da mu je drago što će donacijom pomoći Dom zdravlja u Kolašinu da na višem nivou proširi spektar usluga.

Zadovoljstvo potpisivanjem ugovora o donaciji nisu krili ni predsjednik oštine Milosav Bato Bulatović kao ni Nikola Antović, sekretar resornog ministarstva koji je podsjetio da je 2018. uspješno realizovan projekat energetske efikasnosti i izrazio očekivanje da će kolašinska zdravstvena ustanova uslugom ispratiti velike infrastrukturne projekte u oblasti turizma koji su započeti u toj opštini a koji i zahtjevaju kvalitetnu zdrastvenu zaštitu budućih korisnika i posjetilaca.

Društveno odgovorne kompanije pomažu zdravstvo

Izvor: rtcg.me