Imena dobitnika su objavljena 23. januara na Dan crnogorskog novinarstva, a o priznanjima za novinarske zasluge odlučivao je  žiri u sastavu prof. dr Draško Došljak, mr Zeljko Rutović, Braho Adrović, Murat Ćorović i Brano Kadić.

Nagrada „Crnogorac“ za životno djelo pripala  je Drašku Đuranoviću, glavnom i odgovornom uredniku dnevnog lista Pobjeda, a Specijalna Plaketa za seriju istaknutih intervjua pripala je Vesni Šofranac, urednici lista „Dnevne novine“.

Nagradu „Radovan Jablan“ za reportažu žiri je  opredijelio  Gojku Jovanoviću, uredniku „Emisije za selo“ Radija Crne Gore, dok Godišnju nagradu za istaknuti novinarski opus dijele Kaćuša Krsmanović iz dnevnog lista Pobjeda i Slavica Kruščić-Vasović iz Radija-Televizije Crne Gore.

Nagrada za poseban doprinos razvoju crnogorskog novinarstva pripala je  Ani Šturanović (RTV Nikšić) i Marku Novakoviću (RTV 7).

U kategoriji istaknutog novinara dopisnika nagrađene su Milena Đurović-Stanojević (Radio Crne Gore) i Zorica Bulatović (Dnevne novine).

Priznanje za mladog novinara dobili su Igor Mitrović (Pobjeda), Dijana Dukaj (Radio Crne Gore) i Lazar Maksimović (Gradska televizija Podgorica).

Specijalna diploma za afirmaciju crnogorske istorijske i kulturne baštine povodom deset godina postojanja pripala je časopisu „Komuna“.

Takođe, jednoglasnom odlukom žirija, Specijalna povelja za odgovorno komentarisanje društvenih i političkih kretanja je dodijeljena novinarima Nebojši Redžiću i Slavku Mandiću.

Podgorica, 29.03.2022.  Društvo crnogorskih novinara