Aktuelni direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju dr Kenan Erović, donirao je tri mjesečne zarade za prijeko potrebno renoviranje te javne zdravstvene ustanove. Erović je na tu funkciju došao u aprilu, nakon smjene prethodne direktorice Biserke Bulatović, i nedavno iznio podatak da je ta zdravstvena ustanova dužna oko milion eura prema dobavljačima.

On je tvrdio da je u toj ustanovi zatekao haos u organizaciji i infrastrukturi i za to okrivio gotovo sva prethodna rukovodstva ove bolnice, objavio je Portal CDM.

Usljed kvara na vodoinstalacijama, koji je bio prisutan godinama, mnoge prostorije su uništene i neophodna im je rekonstrukcija (prije svega hirurška i ginekološka ambulanta).

Prema navodima tog medija, dr Erović je pozvao donatore da pomognu rekonsntrukciji i osavremenjivanju bolnice, a ovom donacijom je dao i lični primjer.

Bolnica u Bijelom Polju planira adaptaciju internog odjeljenja, zatim etapno svih ambulanti, nabavku nove opreme i edukaciju srednjeg i visokog medicinskog kadra.

Poslije više godina, od prije mjesec, u saradnji sa Institom za bolesti djece u Podgorici, urađene su i prve operacije iz oblasti dječje patologije, zaključio je CDM.

Izvor: espona; piše: K.I