Iz Sindikata medija kažu da crnogorski novinari Svjetski dan slobode medija ne dočekuju u lijepom ambijentu. Poručuju da su medijski radnici proteklih mjeseci izloženi verbalnim i fizičkim napadima i uvredama, pa apeluju na nadležne da ih zaštite.

“Ti napadi su bili usmjereni prema novinarima različitih medija, različitih uređivačkih politika što pokazuje da su svi novinari u Crnoj Gori ili velika većina njih na meti što treba da zabrine i nas kao novinare i čitavu medijsku zajednicu ali i donosioce odluke kao i čitavo društvo prevenstveno zato što je sloboda medija jedan od osnova za razvoj demokratskog društva u Crnoj Gori”, kazao je Kračković.

Kako dodaje Kračković, zbog toga je Sindikat medija apelovao na nadležne da naprave neke poteze kako bi se taj ambijent popravio.

“Prvenstveno da policija tokom niza rizičnih skupova čiji smo svjedoci a kojih će sigurno biti u narednom periodu dodatno i posebno zaštiti novinare na licu mjesta a od Vlade da se pooštre kazne za napade na novinare kako bi se odvratili svi budući napadi na novinare i medije”, dodao je Kračković.

Izvor: rtcg.me