Crnogorski reprezentativac Marko Simonović, izabran je kao 44. pik druge runde na draftu NBA lige od Čikaga.

Simonović je započeo blistavu košarkašku karijeru u svom rodnom gradu na Tari, u KK Gorštak u Kolašinu. U tom klubu igrao je sedam sezona i istovremeno bio i pionirski reprezentativac Crne Gore.

Njegov talenat i ljubav prema košarci uprava KK Gorštaka je prepoznala i uz maksimalne napore mladog Simonovića „gurala“ do njegovog maksimuma.

Sve minule godine Simonovićevog upornog rada, iscrpnih treninga, igranja u evropskim klubovima kao i mnogih odricanja da se dostigne zacrtani cilj, danas su dokazale da je Marko Simonović jedan od najuspješnijih košarkaša koje je iznjedrio Gorštak, a samim tim Marko je ponos za svoj grad.

Sa 44. pozicije Čikago Bulsi su odabrali Simonovića koji je sadašnji igrač Mega Sokerbeta. On je 11. igrač koji je iz tog kluba otišao u NBA od 2014. godine, od čega su bolji samo univerzitetski timovi Djuk i Kentaki. Simonović i ove sezone igra veoma dobro u dresu Mege, sa visokim procentima šuta i dabl-dabl učinku po utakmici.

“Marko je visok 211 centimetara i izuzetno je raznovrstan igrač. Ima dobar šut sa distance, dobro kontroliše loptu, asistira, organizuje akcije. Zna da iznudi faul za slobodna bacanja i vidi se da posjeduje visok koeficijent košarkaške inteligencije”, rekao je Karnišovas i dodao da želi da makar još godinu Simonović igra u Evropi.

Izvor: portalkolašin.me