Niskogorci

Klub nezvanično postoji od marta 2008. godine, dok je zvanično registrovan pri PSCG 2012. godine. Sve aktivnosti ovih godina uglavnom su orijentisane ka planini Orjen koja se nalazi odmah iznad našeg grada, Herceg Novog. Velik dio masiva Orjena je posjećen, što zimi što ljeti, ali uvijek ima nešto novo i zanimljivo što planinare vraća Orjenu.

Osim Orjena, rado posjećuju i ostale planine Crne Gore.

Centralna djelatnost kluba je planinsko trčanje. Određen broj članova bavi se alpinizmom i tu je dosta penjački novih smjerova.

“Niskogorci”

Klub ima dobre rezultate na trkama u regionu posebno trkama tipa Vertical Kilometer, posjete svjetskom finalu u Limoneu 2013., pa opet 2014. Giir di Mont 2014., a sigurno najveći uspjeh je završetak najpoznatije i najteže trke Ultra Trail du Mont Blanc 2018. godine od strane  člana Saše Kulinovića. Iza njega je nekoliko uspješno završenih dugoprugaških planinskih trka u Evropi i okruženju.

Članovi kluba su posjetili Dolomite u dva navrata kao i Alpe u dva navrata. Izdvajaju se usponi na vrhove Monte Adamello 3,539mnv kao i Monte Vioz 3,645 mnv.

U klubu su ponosni na rad sekcije za čišćenje starih staza koje se odavno ne koriste.

Izvor: planinarske novine