Petar Smolović je rođen 10.8.1979. godine u Bijelom Polju. Završio je Gimnaziju u Bijelom Polju i Fakultet ekonomskih nauka u Podgorici. Zvanje magistra ekonomskih nauka stekao je u Podgorici na Ekonomskom fakultetu.

U svojoj radnoj karijeri obavljao je poslove u Centru za preduzetništvo (Podgorica), a bio je saradnik na USAID projektu razvoja biznisa u Crnoj Gori, stručni saradnik na projektima u Institutu za strateške studije i prognoze u Podgorici. Obavljao je poslove

investicionog menadžera i regionalnog koordinatora u Atlas-mont banci i fondu, brokera i investicionog menadžera u Nex Montenegro berzi, konsultanta i vođe tima za reformu više zakona u Projektu reforma penzionog sistema koji je sprovodila Svjetska banka.

mr Petar Smolović

Bio je komercijalni i izvršni direktor kompanije Imperijal doo, firme dobitnika Nagrade ‘’3 januar’’. Član je: udruženja ekonomista Crne Gore, Asocijacije menadžera Crne Gore, Montenegro biznis alijanse, Američke privredne komore u Crnoj Gori. Ima više obavljenih stručnih studijskih posjeta Evropskim zemljama. Ima objavljenih više naučnih radova.

Učesnik je većeg broja međunarodnih konferencija na temu preduzetničkih finansija.

Obavljao je dužnost potpredsjednika Opštine Bijelo Polje, bio je poslanik u Skupštini Crne Gore, bio je član Odbora za ekonomiju, finansije i budžet u Skupštini Crne Gore, Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu u Skupštini Crne Gore, član Predsjedništva Košarkaškog saveza Crne Gore. Šef je Delegacije crnogorskih gradonačelnika u Kongresu lokalnih regionalnih vlasti pri Savjetu Evrope u Strazburu. Za predsjednika Opštine Bijelo Polje izabran je na sjednici SO Bijelo Polje 31.1.2018. godine. U njegovom mandatu očekuje se završetak projekta Đalovića pećine, Ski centra Bjelasica i stavljanje u funkciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Uslijediće i nastavak dugih projekata bitnih za razvoj opštine Bijelo Polje.

Piše: Radomir Perišić