Aleksandar Žurić, rođen je 1975. godine u Bijelom Polju.
Završio je Ekonomski fakultet i stekao akademsko zvanje magistra. Kao student biran je za potpredsjednika
Omladinskog savjeta Crne Gore. Bio je poslanik u Skupštini Savezne Republike Jugoslavije i član Parlamentarne skupštine NATO-a. Bio je učesnik Kongresa lokalnih regionalnih vlasti Savjeta Evrope.

mr Aleksandar Žurić


Za predsjednika Opštine prvi put je izabran 2011.godine, a ponovo je za predsjednika biran 2014. godine. U njegovom mandatu urađeni su važni infrastrukturni objekti, uložena značajna sredstva u objekte predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog
obrazovanja, adaptaciju zdravstvenih objekata, a značajno je unaprijeđena saobraćajna i komunalna infrastruktura. Poseban akcenat je stavljao za unaprjeđenje kulturnih sadržaja doprinoseći da Bijelo Polje postane regionalni kulturni centar.
Na području kapitalnih projekata od državnog nivoa, učinjen je veliki pomak u valorizaciji potencijala Bjelasice i Đalovića pećine, grad oplemenjen brojnim sadržajima i urađen veliki posao na izradi planske dokumentacije kao osnove za budući razvoj opštine.
U Bijelo Polje je u prosjeku godišnje ulagano oko 20 miliona eura u rješavanje ukupnog životnog ambijenta. Bijelo Polje je u tom periodu postalo prvi grad u Crnoj Gori sa definisanim odlukama za stimulisanje biznisa sa četiri biznis zone.
U periodu od 2011. do 2018. godine izgrađeni su kapitalni infrastrukturni objekti vrijedni preko 150 miliona eura. Ostvarena je odlična saradnja sa Vladom i nadležnim ministarstvima, kao i sa partnerima iz Evropske unije.
Osim fabrike za preradu mlijeka čija je izgradnja u toku, izgrađena je i fabrika za bezdimno sušenje mesa, te fabrika za preradu drveta u pelet. Realizacijom ova tri značajna projekta u oblasti privrede, kroz koja se otvara oko 300 novih radnih mjesta i mnogo veći broj kooperanata, direktno se utiče na dalji održivi razvoj opštine i poboljšanje kvaliteta života građana.

Piše: Radomir Perišić, književnik i publicista