Tarzan Milošević je rođen 1954. godine u Bijelom Polju. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Bijelom Polju, a

Mašinski fakultet u Sarajevu. Radnu karijeru započeo je u privredi, kao inženjer radio je u preduzeću “Špiro Dacić’’

u Bijelom Polju, fabrici namještaja “Varda’’ Višegrad, fabrici “Marko Radović’’ iz Podgorice, a zatim se bavio privatnim biznisom.

Tarzan Milošević

Predsjednik Opštine bio je od 2001. do 2010. godine. Taj period obilježen je dinamičnom gradnjom infrastrukturnih objekata. Urađeno je više mostova, izgrađen je najveći infrastrukturni objekat – zaobilaznica oko Bijelog Polja na putu Podgorica – Beograd,

predata na upotrebu Sportska hala, renoviran Centar za kulturu, izgrađen savremeni Dom zdravlja, izgrađen Dom za stare, počela revitalizacija regionalnog puta Bijelo Polje – Pljevlja, krenula izgradnja puta prema Bjelasici, otvoren Centar za djecu sa posebnim potrebama kao prvi objekat ovakve vrste u Crnoj Gori, izgrađeno više školskih, kulturnih i vjerskih objekata.

Za vrijeme njegovog mandata značajno je unaprijeđena putna, komunalna, energetska i vodovodna infrastruktura, dinamizirano je privatno preduzetnistvo, a saradnja s međunarodnim organizacijama podignuta je na najviši nivo.

Otvaranje fakultetskih jedinica Univerziteta Crne Gore u Bijelom Polju – Pravnog i Ekonomskog fakulteta, označilo je nov period u razvoju sjevera Crne Gore. Za deset godina fakultetsko obrazovanje ovdje je steklo preko 2.000 studenata.

Nagrada Misije OEBS (Organizacije za evropsku bezbijednost i saradnju) 2004. godine, potvrda je Bijelom Polju za sve što je urađeno kroz dugu istoriju, po pitanju multietničkog i multinacionalnog sklada. Bijelo Polje je proglašeno za najtolerantniji grad u Jugoistočnoj

Evropi. Od 2010. do 2012. godine obavljao je funkciju Ministra poljoprivrede

i ruralnog razvoja u Vladi Crne Gore. U uspješnoj političkoj karijeri bio je: poslanik u Skupštini Srbije

i Crne Gore, poslanik Skupštine Crne Gore u više saziva, član i presjedavajući više Skupštinskih odbora, predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština Crne Gore, Član Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, član parlamentarne skupštine OEBS-a, Predsjednik Mreže asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope od 2005. do 2009. godine.

Član je najviših organa Demokratske partije socijalista Crne Gore. Od 2012. godine je na funkciji Političkog direktora DPS i poslanik u Parlamentu Crne Gore. Bio je i ambasador Crne Gore u Srbiji. Aktivno se bavio košarkom od 1970. do 1984. godine, član najviših organa KSCG, KSJ.

Piše: Radomir Perišić