Umjesto Uvodnika, čitaoci će se i u ovom broju susresti sa pjesmom koja je posvećena Limu, autora Ćamila Sijarića.

U rubrici Stav, tekstom pod naslovom “Laž u novinarskom izvještavanju”, dr Mirko Jakovljević analizira Kodeks novinara, ali i pojavu lažnih vijesti u novinarstvu, dok je rubrika Nagrade posvećena svečanosti upriličenoj za najbolje beranske učenike.

U 15. broju Nove Slobode, u rubric Intervju, objavljen je razgovor Marka Jelića sa prof. dr Branislavom Boričićem– dekanom Ekonomskog fakulteta u Beogradu, koji u tekstu pod naslovom “Ivangrad je bio grad sa ružičastom budućnošću”, govori o mladosti provedenoj u tom gradu, ostvarenim rezultatima, porodici…

Inspirativna priča Miomira Mija Mišovića posvećena je beranskom slikaru Muju Adroviću, dok je u ovom broju, u rubrici Promocija zastupljen pjesnik Rade Jolić.

Priča “PoziviRadoslava Pajkvića objavljena je u istoimenoj rubrici, koju ispunjavaju i priča “Majka” Milije Pajkovića i “Priča o Evi, Ani i Faldinu”, čiji je autor Adem Ado Softić.

Softić je zastupljen i tekstom “Haljina Desanke Maksimović”, u rubric Povodi, a njegovi ispisani redovi ispunjavaju i rubriku Sjećanja, sa tekstom “Mehćema” i Podsjećanje gdje se nalazi tekst “Zarasle su staze moje”, posvećen Latifi Nafiji Kujović.

Tekst Dobrašina JelićaPuškom i perom odbrana ljudskog dostojanstva”, posvećena našem velikom književnom imenu, Radonji Vešoviću nalazi se u rubrici Sjećanje, dok Milija Pajković u rubric Ortgnuto od zaborava, priređuje tekst o Pantu Prokopiju Vekoviću.

U rubrici Kritika je tekst “ O pričama Marka Arsenijevića”, a u ovom broju je prikaz “Knjige govora Dobrašina Jelića”, koji je priredio Radiša Blagojević.

Tekst “Bijela kuga “kosi” sjever” nalazi se u rubrici Migracije, a i u ovom broju je zastupljena rubrika Retrovizor, u kojoj se podsjeća na nekadašnje vrijeme i ljude koji su obilježili ovaj grad.

Izvor: espona.me