Za najbolji proglašen je Rad Milutina Obradovića, druga nagrada pripala je Aleksandru Fisiku a treća Stevanu Veličkoviću.

Dvadeset osmi Bjelopoljski likovni salon je raznovrstan po motivima,temama,tehnikama i radnom materijalu,izložba odgovara svačijem ukusu, te je postala znak prepoznavanja ovog grada i predstavlja istinsku kulturni vrijednost, saopštila je u ime JU Muzej Vesna Šćekić.

„Nastavljajući tradiciju,iskazujemo poštovanje prema likovnim stvarocima našeg kraja i istovremeno se upoznajemo sa njihovim umjetničkim opusom nastalim u likovnim ateljeima naših umjetnika,nastala između dva marta, između dva likovna salona“,kazala je Šćekić.

“Bjelopoljsko likovno proljeće”

Sama dužina trajanja ove kulturne manifestacije izaziva divljenje a tek činjenica da je se tokom trajanja likovnog salonu do sada,svojim radovima, predstavilo preko 140 umjetnika, istakao je predsjednik žirija Mirko Antonije Malešić iz Prijepolja.

„Izgleda da u svima vama živi jedna nit, ili sjeme koje je slikarska porodica Lazović posijala tako da vimbranto ovaj grad još uvijek živi.Sobzirom na broj radova koji je prispjeo nije nam bilo lako izabrati najbolje“,kazao je Malešić.
Zahvalnost učesnicima i posjetiocima likovnog salona koji su ispunili galeriju izrazio je direktor JU Muzej Željko Raičević.

Izvor: Radio Crne Gore