Mojkovački osnovci, njih 337, dobili su, od Opštine i Vlade Crne Gore, besplatne komplete udžbenika za predstojeću školsku godinu. Među njima je i 65 učenika koji će prvi put sjesti u školske klupe.

-Opština je ove godine poklonila 226. kompleta udžbenika učenicima nižih razreda osnovne škole, među kojima su i 54 prvaka. Na ovaj način, kao i predhodnih godina, željeli smo da pomognemo djeci i njihovim rodditeljima, jer svaki početak školske godine iziskuje i značajne troškove. Nabavka udžbenika, koji su ovog puta zbog korona situacije, dijelile škole a ne mi na prigodnoj svečanosti u Opštini kao ranije, koštala je nešto više od deset hiljada eura.  Želim ovom prilikom posebno da poželim uspjeh u školi najmlađim  đacima. Prvaci, srećno, rekla je menadžerka u lokalnoj upravi, Milica Ristić.

Vlada je,  preko resornih ministarstava i Centra za socijalni rad, obezbijedila udžbenike za 111. učenika do devetog razreda, među kojima je i jedanaest prvaka.

-Pomoć od nas su dobili učenici koji su korisnici nekog od prava iz oblasti socijalne i dječje zaštite, kao i trinaest učenika čije porodice nijesu mogle ostvariti neko od tih prava, a mi smo procijenili da im je zbog loše materijalne situacije potrebno pomoći besplatnim udžbenicima, kazala je direktorica Centra za socijalni rad, Sonja Damjanović.

Piše:R.Ć