Ovogodišnjim Budžetom lokalna uprava je predvidjela sredstva u iznosu od pola miliona eura za izgradnju primarnih cjevovoda visoke i niske zone od postrojenja za pripremu pitke vode na Pliješi do grada, kao i sredstva u iznosu od 200.000 eura za rekonstrukciju sekundarne vodovodne mrežu u gradu.

Glavni projekat rekonstrukcije glavnih cjevovoda visoke i niske zone PPV Pliješ – grad sa povratnim cjevovodom izradiće za potrebe Opštine Pljevlja podgorička projektantska kuća „Aqua engineering“ d.o.o za 11.495,00 eura sa PDV-om.

Rok izvršenja Ugovora je 45 dana od dana zaključenja.

Predmet projekta je rekonstrukcija glavnih cjevovoda visoke i niske zone od rezervoara na Pliješi, odnosno PPV Pliješ do grada, sa povratnim cjevovodom za distribuciju vode, po trasi postojećih cjevovoda, u zajedničkom rovu, kao i rekonstrukcija veznog cevovoda niske zone od „Mljekare“, preko naselja Ševari i Ulice oslobođenja do Kamenog mosta.

U projektnom zadatku, zadati su potrebni prečnici glavnih cjevovoda visoke i niske zone, kojim će se omogućiti potrebni pritisci u svakom čvoru potrošnje, bez potrebe izrade hidrauličkog proračuna u ovom projektu.

Projekat će pokazati investicionu vrijednost izgradnje cjevovoda, nakon čega će se ući u pripremu tenderske dokumentacije i realizaciju projekta.

Izvor: pljevlja.me