Uručenje nagrada najboljim jedna od najljepših dužnosti koja nekom može pripasti, istakao je tim povodom Petar Smolović, predsjednik opštine Bijelo Polje.

“Opština održava lijepu tradiciju da na ovaj način skrene pažnju na najbolje mlade ljude, jer nije mala stvar biti najbolji u svojoj školi i gradu. Ovo je jedan od naših najboljih aktivnosti koje se tiče djece i školaraca, na šta smo veoma ponosni” – kazao je Smolović.

Predsjednik je podsjetio da je protekla godina bila veoma izazovna zbog koronavirusa i da je bilo veoma složeno organizovati nastavu u tim uslovima. Međutim, kombinovana nastava koju ste uspjeli da organizujete govori da svi zajedno možemo da ostvarimo dobre rezultate.

“Hvala vašim roditeljima što su vas učinili plemenitim, hvala nastavnicima i profesorima što su od vas izvukli ono najbolje.  Zato istrajte na tom putu, zbog vas samih, ali i zbog Bijelog Polja jer sam siguran da među vama sjede oni koji će u budućnosti biti nosioci razvoja našeg grada” – zaključio je predsjednik Opšine, uz želju da i da na sledećim stepenicima znanja budu jednako ovako uspješni.

Nagrade i zahvalnice za učenika osnovnih i srednjih škola – dobitnicima diplome Luča i nagrađenim učenicima na državnim takmičenjima i olimpijadama znanja su uručili predsjednica Skupštine opštine Nemša Omerhodžić, potpredsjednici Nermin Bećirović i Ernad Suljević, kao i sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti Haris Malagić.

Kao i svih ovih godina Opština Bijelo Polje je za sve učenike koji su danas nagrađeni obezbijedila i novčane nagrade.

Izvor:bijelopolje.co.me